SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
November 2016
 
Grassroots call for proposals
Heeft u een idee voor onderwijsinnovatie en kunt u daarvoor een steuntje in de rug gebruiken? Dan kunt u in november weer meedingen naar een FSW Grassroots subsidie! Van 7 tot 28 november kunnen docenten aan de FSW E1000,- aan subsidie winnen voor onderwijsinnovatie. Bekijk voor het aanvraagformulier en de voorwaarden de informatiepagina, of neem contact met ons op.


Workshops
In november biedt SOLO nog een viertal workshops aan voor docenten en onderzoekers. Leer meer over wetenschappelijk bloggen, Pitch2Peer, toetsen in Blackboard of journal impact factors. Bekijk eerst de workshopomschrijving in het  workshopoverzicht, of meld u direct aan via het aanmeldformulier.


Een dynamische presentatie maken...?
...dat kan met Prezi! Naast PowerPoint is het mogelijk Prezi als presentatietool te gebruiken. Hierbij wordt gepresenteerd vanuit een overzicht waar op dynamische wijze kan worden ingezoomd om details te laten zien. Met het universitaire mailadres is het mogelijk kosteloos een uitgebreider account aan te maken. Dit kan door in te loggen op de verificatiepagina.


Dweeb Uitdiep heeft een back-up truc
'E-Prime wilde nog weleens op willekeurige momenten uitvallen en verwijderde dan direct het .es2 bestand, zelfs wanneer ik deze tijdig had opgeslagen. Enige paniek lag op de loer, maar dat bestand moest toch nog gewoon ergens staan...'

Benieuwd naar hoe Dweeb bij de automatische back-up bestanden van E-Prime komt?

> Lees meer


Online surveysoftware
Sinds afgelopen voorjaar beschikt Universiteit Leiden over een campuslicentie voor Qualtrics. Inloggen kan door zowel medewerkers als studenten kosteloos worden gedaan met het ULCN account. Ga direct naar de inlogpagina, of bekijk eerst de mogelijkheden. Met vragen kunt u terecht bij onze Qualtrics helpdesk.


What's up
> Kom 10 november naar de tweede SURF Research Bootcamp bij de TU Delft en ontdek nieuwe mogelijkheden om meer te doen met je data. De hele dag worden workshops georganiseerd voor onderzoekers en onderzoeksondersteuners. Aanmelden of het programma inzien kan beiden via de evenementenpagina.

> Op 14 november zullen tussen 00:00-02:00 uur alle werkplekken (ook remote) niet beschikbaar zijn. Dit in verband met het voorzien van nieuwe firmware op de P: en J: schijf.

> Kunt u als honoursdocent af en toe wel een studentassistent gebruiken? Martine Verheij en Noa van Zwieten werken per september als "Student At Your Desk" (SAYD). Meer weten? Bekijk hun aanbod.

Bij ons leer je de wereld kennen