SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
September 2016
 
Workshops
Ook dit semester biedt SOLO weer diverse workshops aan voor docenten en onderzoekers. Leer meer over wetenschappelijk bloggen, E-Prime, journal impact factors, de Pitch2Peer tool in het veelvuldig gebruikte Blackboard, of digitaal toetsen in ditzelfde medium. Bekijk eerst het volledige programma in het workshopoverzicht, of meld u direct aan via het aanmeldformulier.


Aankondiging nieuwe ronde Grassroots Onderwijsinnovatie
Heeft u een goed idee voor uw onderwijs en kunt u daarvoor een steuntje in de rug gebruiken? Van 7 tot 28 november kunnen docenten aan de FSW met Grassroots call for proposals E1000,- aan subsidie winnen voor onderwijsinnovatie! Bekijk de winnaars van afgelopen voorjaar. Het formulier komt 7 november beschikbaar. Voor die tijd meer informatie inwinnen over de call? Neem contact met ons op.


Thuis bij de werkplek kunnen...?
...dat kan met Remote Werkplek! Met Remote Werkplek is het vanaf elke locatie met eigen apparatuur (deels) mogelijk toegang te verkrijgen tot de universitaire werkplek. Ook studenten die studeren aan de FSW kunnen hier gebruik van maken. Inloggen kan met uw ULCN-account op de Remote Werkplek inlogpagina.


Dweeb Uitdiep houdt van overzicht op Blackboard
'Door de grote hoeveelheid cursussen waar ik bij ingeschreven sta, duurde het soms wel een minuut voordat ik eindelijk de juiste cursus in mijn overzicht had gevonden. Dat moest overzichtelijker kunnen.'

Benieuwd naar hoe Dweeb zijn cursusoverzicht overzichtelijk houdt?

> Lees meer


Updates onderzoekssoftware
Afgelopen zomer is de Biopac AcqKnowledge software geupdated en vorige week was VUDAMS aan de beurt. Op alle labPC's zijn de updates automatisch geinstalleerd. Onderzoekers kunnen de update voor laptops of hun eigen PC aanvragen bij het ISSC.

Lees meer over deze updates op onze actueel pagina. Het aanvragen van software(updates) kan via het aanvraagformulier van het ISSC.


What's up
> Op 2 november vindt er een e-Merge evenement plaats over Digitaal Toetsen. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Bekijk de evenementenpagina voor meer informatie.

> Kom 10 november naar de tweede SURF Research Bootcamp bij de TU Delft en ontdek nieuwe mogelijkheden om meer te doen met je data. De hele dag worden workshops georganiseerd voor onderzoekers en onderzoeksondersteuners. Bekijk het programma of meld je direct aan via de evenementenpagina.

> Kunt u als (honours) docent af en toe wel een studentassistent gebruiken? Martine Verheij en Noa van Zwieten werken per september als "Student At Your Desk" (SAYD). Meer weten? Bekijk hun aanbod.

> Unieke kans voor docenten: Twee dagen helemaal ondergedompeld worden in innovatief lesgeven. Schrijf een verbetervoorstel voor uw onderwijs en maak kans op deelname aan het Academic Teaching Lab. Aanmelden kan tot vrijdag 7 oktober.

Bij ons leer je de wereld kennen