SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
Augustus 2016
 
Workshops
Komend semester biedt SOLO weer diverse workshops aan voor docenten en onderzoekers. Leer meer over wetenschappelijk bloggen, digitaal toetsen, videoplatform Kaltura of het veelvuldig gebruikte Blackboard. Over het definitieve programma zult u nog bericht ontvangen. De eerste workshops (Basics of Blackboard, Basics of Kaltura en Basics of LinkedIn and Research Gate), vinden plaats in de week van 19 september. Meer weten of direct aanmelden? Mail dan naar SOLO.


Regeling datamanagement
Bij goed onderzoek hoort een verantwoorde omgang met onderzoeksgegevens. Hierom bevatten alle 'calls for proposals' die NWO (de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) na 1 oktober openstelt, een datamanagementprotocol. Universiteit Leiden heeft haar datamanagementprotocol nu ook in het Engels beschikbaar gemaakt. View Leiden University research data management regulations.

Lees ook 'NWO stimuleert optimale toegang tot onderzoeksdata.'


Online vragenlijsten versturen...?
...dat kan met Qualtrics! Met een werkend ULCN account kunt u kostenloos een Qualtricsaccount aanmaken op het Leids Universitair domein.

Werkte u al met Qualtrics? Begin augustus heeft het online surveyplatform Qualtrics het nieuwe Insight Platform gelanceerd, waardoor het uiterlijk van Qualtrics sterk is veranderd. Lees meer over de verschillen of de nieuwe functionaliteiten.

Weet u nog niet (zo goed) hoe Qualtrics werkt? Bekijk deze heldere instructievideo's om te zien hoe u Qualtrics kunt gebruiken.


Dweeb Uitdiep tipt Blackboard instructors
''Ik weet eigenlijk niet zeker of mijn Blackboardcursussen van 2016-2017 al zichtbaar zijn voor studenten.''

Onder 'My Courses' staat het achter de naam van een cursus aangegeven indien een cursus nog niet zichtbaar is gemaakt ('not available'). Ook vanuit de cursus zelf is dit (links bovenin) te zien. Het is de bedoeling dat instructors zelf hun cursussen op available zetten zodra de cursus student-klaar is. Hoe u dit kunt doen, is te lezen in deze korte handleiding.


Feel the Beat - Onderzoek op Lowlands
Afgelopen augustus werd door psychologen van Universiteit Leiden een datingexperiment uitgevoerd op het Lowlands festival. Rauwkost, een YouTubekanaal dat is aangesloten bij NTR/NPO3, kwam langs en bracht een videoverslag uit. Het datingexperiment zal ook op de Nacht van Kunst en Kennis in het Academiegebouw worden uitgevoerd. 


What's up
> Virtual of Augmented Reality in het onderwijs? Op 16 september wordt in Plexus een workshop gegeven. Lees meer of meld u direct aan via het inschrijfformulier.

> Unieke kans voor docenten: Twee dagen helemaal ondergedompeld worden in innovatief lesgeven. Schrijf een verbetervoorstel voor uw onderwijs en maak kans op deelname aan het Academic Teaching Lab in november.

> Via Topdesk is het mogelijk door u aangemaakte calls aan het ISSC, terug te zien. Inloggen kan gewoon met het ULCN-account, op de Self Service Desk.

> Op maandag 29 augustus heeft er een upgrade plaatsgevonden van de software applicatie R naar versie 3.3.1.

Bij ons leer je de wereld kennen