SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
Juni 2016
 
Winnaars FSW Grassroots subsidie bekend!
De commissie had geen eenvoudige taak, er waren meer aanvragen ingezonden dan verwacht en de aanvragen waren allemaal van goede kwaliteit. Bekijk de uitslag op onze Grassrootspagina.

Het is nu aan de winnaars om de komende maanden de voorstellen te realiseren, wij wensen hen allen veel succes en inspiratie toe!


Videomateriaal bewaren, bewerken en delen...?
...dat kan met het nieuwe videosysteem van de universiteit! Het is sinds kort ook mogelijk Kaltura binnen Blackboard te gebruiken. Meer informatie en handleidingen vindt u op de overzichtspagina.

Dweeb Uitdiep verzamelt zowel biodata als beeld
''Ik wilde zowel fysiologische signalen meten als iemands gedrag op video vastleggen. Het zou handig zijn als dit vanuit een programma zou kunnen.''

Het synchroon opnemen van zowel biodata als beeld, kan met de 'Linked Media' optie in de Biopac AcqKnowledge software. Meer weten? 


Team SOLO
Update: Per 25 juli is Esther Bliek aangesteld als functioneel beheerder bij SOLO. Vanaf dan zal zij ook het coordinatorschap voor Blackboard en Turnitin onder haar verantwoordelijkheid hebben. Het helpdesk mailadres voor docenten blijft wel gewoon icto@fsw.leidenuniv.nl

Vacature: In verband met de toegenomen beoefte aan analytische onderzoeksondersteuning is SOLO op zoek naar een studentassistent met MATLAB kennis en affiniteit met elektronica. Bekijk de vacaturepagina


What's up
> Heeft u een collega die het onderwijs blijft vernieuwen met ICT en dit zo naar een hoger plan tilt? Nomineer hem/haar voor de SURF Onderwijsaward!

> Van 7 tot en met 9 november vinden de SURF Onderwijsdagen weer plaats. Hier wordt ook de Onderwijsaward uitgereikt. Meer informatie.

> Sinds kort zijn alle eerder verschenen SOLO nieuwsbrieven op een plek verzameld. Per editie staat kort aangegeven welke onderwerpen er aan bod kwamen. Bekijk het archief.

Bij ons leer je de wereld kennen