SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
Mei 2016
 
Workshops
Dit semester biedt SOLO nog drie onderwijsworkshops aan voor medewerkers en onderzoekers aan de FSW. Doe inspiratie op voor het nieuwe studiejaar bij de workshops 'flipping the classroom' en 'voting in the classroom', of leer morgenmiddag meer over verschillende manieren van benaderen bij studenten in de workshop 'differentiating in teaching'. Meer informatie vindt u op onze webpagina. Direct aanmelden voor een of meerdere workshops kan via het aanmeldformulier.

Nieuwe voicerecorders
Vanaf vandaag zijn de nieuwe voicerecorders te leen bij de servicedesk. Het grootste verschil met de oude voicerecorders betreft het openen/uitlezen van de geluidsbestanden. Bij de nieuwe recorders is hier namelijk geen speciale software meer voor nodig, waardoor dit op elke (universitaire) computer gedaan kan worden. Kortdurend lenen kan bij de balie van de servicedesk op de eerste verdieping, door zowel studenten als medewerkers aan de FSW.


Inspiratie opdoen voor 2016-2017...?
...dat kan met het boekje 'Werkvormen voor het Wetenschappelijk Onderwijs'! In dit boekje staan voorbeelden van de werkvormen die uw FSW collega's toepassen in hun onderwijs, en biedt inzicht in hoe u hier gebruik van zou kunnen maken. Het boekje is vorige zomer met de hulp van verschillende onderwijsgevenden tot stand gekomen en kan in 1B11 worden opgehaald. Er is tevens een digitale versie.


Dweeb Uitdiep werkt samen in Qualtrics
"Ik werk met meerdere mensen aan een onderzoek. Hiervoor zou het handig zijn als ik niet de enige ben die vragenlijsten kan inzien, bewerken en verspreiden."

Met de 'Collaborate' functie van Qualtrics is het mogelijk een of meerdere vragenlijsten met collega's of studenten te delen. Dit delen kan zowel met individuen als in groepsverband.


> Lees verder

Best practice Editing room 1B13
Anouk Houtman en Lieke van den Berg volgen allebei een andere specialisatie binnen de master 'Cultural Anthropology and Development Sociology', maar maken beiden gebruik van de track 'Visual Ethnography as a Method'. Zij brengen momenteel een groot deel van hun tijd door in 'Editing room' 1B13, een ruimte die speciaal is ingericht voor videobewerking.

 > Lees verder


What's up
> De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) en Leiden University Press (LUP) zijn een internationale samenwerking aangegaan die het mogelijk maakt om geestes- en sociaal wetenschappelijke boeken in open access beschikbaar te maken.

> De iThenticate licentie is verlengd en uitgebreid naar universiteitsbreed. Medewerkers en onderzoekers aan Universiteit Leiden kunnen een account aanvragen via icto@fsw.leidenuniv.nl.  

> Sinds kort zijn alle eerder verschenen SOLO nieuwsbrieven op een plek verzameld. Per editie staat kort aangegeven welke onderwerpen er aan bod kwamen. Bekijk het archief.

Universiteit Leiden. Universiteit om te ontdekken