SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
April 2016
 
Qualtrics vanaf nu gekoppeld aan ULCN systeem
Wellicht heeft u het al gemerkt, maar sinds 23 maart 2016 is het surveyprogramma Qualtrics gekoppeld aan het ULCN-systeem. Voor iedere student en medewerker van de universiteit wordt automatisch een account aangemaakt zodra met een geldig universiteitsaccount op de nieuwe URL wordt ingelogd. Meer informatie over Qualtrics en de koppeling met een al-bestaand-account, vindt u op onze webpagina.


SOLO Workshops
Dit semester biedt SOLO nog zeven gratis namiddagworkshops aan voor medewerkers en onderzoekers aan de FSW. Leer meer over o.a. flipping the classroom, journal impact factors, effectief doceren, peermark of social media. Meer informatie en het volledige workshopaanbod vindt u op onze webpagina. Direct aanmelden voor een of meerdere workshops kan via het aanmeldformulier.


Thuis wetenschappelijke literatuur zoeken...
...dat kan op verschillende manieren! Afgezien van thuistoegang tot de universitaire catalogus, is het mogelijk om via Google Scholar naar literatuur te zoeken. In de korte tutorial van UBL ziet u hoe de Leiden SFX-knop toegevoegd kan worden aan Google Scholar, waardoor gevonden literatuur met minder klikken kan worden geopend.


Dweeb Uitdiep kan ook thuis bij de werkplek
'Hoewel ik werk en prive graag gescheiden houd, ontkwam ik er soms niet aan thuis iets nodig te hebben dat ik op een universiteitscomputer opgeslagen had. Daar moest ik thuis bij kunnen.'

Met Remote Werkplek heeft Dweeb vanaf elke locatie met eigen apparatuur (deels) toegang tot de universitaire werkplek. Ook studenten die studeren aan de FSW kunnen hier gebruik van maken. Inloggen kan met uw ULCN-account op de Remote Werkplek inlogpagina.


Best practice kennisclips
Harrie Boelens is werkzaam voor de sectie Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie en maakte afgelopen jaar voor het eerst gebruik van kennisclips in zijn onderwijs. Uit de evaluatie onder studenten werden deze clips met maar liefst een 4,3 op een vijfpuntsschaal beoordeeld.

 > Lees verder


What's up
> Aanstaande maandag 18 april om 9 uur is de deadline voor de Grassroots subsidie. 

> Tussen maandag 18 april 18:00 uur en dinsdag 19 april 06:00 uur is de J-schijf niet toegankelijk wegens onderhoud. Meer lezen/read more.

> Op 20 april vindt een e-merge evenement plaats, waar 'video als toetsmiddel' centraal staat. Meer informatie en het programma is op de evenementenpagina te vinden.

> Onderzoek- en labondersteuning heeft advies over het versturen van markers in E-Prime. De code en toelichting vindt u op onze webpagina.

> Het is nu mogelijk om e-mails in Outlook automatisch te archiveren. Het klein houden van de primaire mailbox bevordert 'performance' van Outlook. Het ISSC schreef een handleiding.

Bij ons leer je de wereld kennen