SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
Maart 2016
 
Workshops
Het workshopprogramma voor het voorjaar van 2016 is bekend! Zowel voor onderzoekers als onderwijzers worden verschillende workshops aangeboden. Zo bent u bijvoorbeeld na de workshop van 10 maart over auteursrecht en onderwijs goed voorbereid op de controle door stichting PRO. Ook wetenschappelijk leren bloggen behoort tot de mogelijkheden. Het actuele workshopoverzicht is op onze webpagina te vinden.


Voorkom ransomware!
De afgelopen weken is bij meerdere faculteiten een besmetting van ransomware geweest. Dit is een virus dat persoonlijke bestanden versleutelt en om losgeld vraagt. In ruil hiervoor krijgt u dan een digitale sleutel waarmee bestanden weer hersteld kunnen worden. Gelukkig kunt u ransomware op dezelfde manier afweren als 'gewone' virussen. Lees op de pagina van het ISSC hoe u zowel thuis als op de werkplek voorkomt ten prooi te vallen.


Inspiratie opdoen voor uw lesprogramma...?
...dat kan met het boekje 'Werkvormen voor het Wetenschappelijk Onderwijs'! In dit boekje staan voorbeelden van uw FSW collega's en biedt u inzicht in de verschillende werkvormen die zij toepassen. Het boekje is afgelopen zomer met de hulp van verschillende onderwijsgevenden tot stand gekomen. Haal er eentje op in 1B11, of bekijk de digitale versie.

Dweeb Uitdiep zet eenvoudig video's om
"Het omzetten van een video naar een ander bestandstype, of het toevoegen van een tijdscode aan video's ging vaak erg omslachtig... dat moest anders kunnen!"

Met Adobe Media Encoder is het mogelijk video's gemakkelijk om te zetten naar een ander video bestandstype en kunnen tijdscodes eenvoudig worden toegevoegd. Benieuwd hoe Dweeb dit doet?

 Lees verder


Best practice datamanagement
Met het onderzoek dat op de Universiteit gedaan wordt, wordt een behoorlijke hoeveelheid data vergaard. De omgang met deze data, zoals het opslaan en delen ervan, vraagt om een gedegen datamanagementplan. Sander Nieuwenhuis (hoogleraar in de cognitieve psychologie) houdt zich sinds 2,5 jaar actief bezig met datamanagement binnen de faculteit en fungeert als facultaire contactpersoon op dit gebied.

 > Lees verder


What's up
> Onderzoek- en labondersteuning heeft advies over het versturen van markers in E-Prime. De code en toelichting vindt u op onze webpagina.

> De Blackboardcontrole door Stichting PRO is uitgesteld maar zal op een later, nog onbekend moment, alsnog plaatsvinden. Op 10 maart wordt een workshop gegeven over copyright, aanmelden kan via het aanmeldformulier.

> Het is nu mogelijk om e-mails in Outlook automatisch te archiveren. Het klein houden van de primaire mailbox bevordert 'performance' van Outlook. Het ISSC schreef een handleiding.

> "Is die hand wel van mij?". Het virtual identity lab (1B18) heeft onlangs mooie resultaten geboekt. Dit lab heeft SOLO (destijds DWO) voor Bernhard Hommel ingericht.

Bij ons leer je de wereld kennen