SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
Januari 2016
 
Workshops
Het komende voorjaar organiseert SOLO weer een aantalworkshops door en voor medewerkers van de FSW. Leer meer over auteursrecht en onderwijs, het opstellen van leerdoelen, verschillende werkvormen of social media. Speciaal voor onderzoekers wordt onder andere een 'E-Prime advanced' workshop aangeboden. Het actuele workshopoverzicht is binnenkort op onze webpagina te vinden.


Nieuwe stopcontacten en LCD schermen
In de mensa en het zitgedeelte voor de mensa zijn in december ruim 100 stopcontacten en USB aansluitingen aangebracht zodat studenten en medewerkers hun laptops en telefoons hier kunnen opladen. Ook zijn tijdens de kerstvakantie de beamers en projectieschermen in de onderwijs PC-zalen vervangen door grote LCD schermen. Hierdoor is het nu in deze zalen mogelijk een laptop aan te koppelen.


Even weg van uw pc...?
...vergrendel uw computer! Met de sneltoets "Windowstoets + L" voorkomt u dat onbekenden uw e-mails lezen of bestanden op uw computer kunnen bekijken wanneer u even van uw werkplek weg bent of wanneer u tijdens de pauze van uw college koffie gaat halen.

Dweeb Uitdiep gebruikt QuickMark
"Elk semester kijk ik weer papers na van dezelfde opdracht, voor een vak met zo'n 100 studenten. Ik doe dit nu via Turnitin in Blackboard, maar studenten maken vaak dezelfde fouten waardoor ik elke keer mezelf herhaal. Kan dit nakijken niet efficienter?"

Binnen Turnitin is het mogelijk standaard commentaar aan te maken. Benieuwd hoe Dweeb tijd bespaart op het nakijken van papers?

 Lees verder


Best practice QuickMark en Rubrics
Guido Band is Universitair Hoofddocent binnen de master Applied Cognitive Psychology. Dit jaar coordineert hij het eerstejaarsvak tutoraat, waar hij onder tutoren merkte dat er behoefte was aan meer duidelijkheid, en een verlichting in het nakijkwerk. Om dit te bereiken zet hij QuickMark en Rubrics in binnen Turnitin.

 > Lees verder

What's up
> In de periode eind december-begin januari is labruimte SB12 onder handen genomen. Op onze pagina leest u welke verbeteringen er in dit EEG laboratorium zijn gedaan.

> Het online videoplatform Kaltura zal U-Stream binnenkort vervangen. Gebruikt u U-Stream? Lees meer over deze wijziging en geef aan welke video's u overgezet wilt hebben.

Universiteit Leiden. Universiteit om te ontdekken