SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
December 2015
 
SOLO voor onderzoekers
Onze onderzoekstechnici maken binnen hun expertisevlak onderscheid tussen labsupport en onderzoekssupport. Uw labcoordinator bepaalt of technische ondersteuning gewenst is en neemt zo nodig contact op met onderzoekssupport. Bij acute problemen tijdens metingen kan direct contact worden opgenomen met labsupport, toestel 5693 (kamer 1B11). SOLO bestaat uit groepjes met verschillende expertises. Meer informatie over SOLO vindt u op onze webpagina.


Voorkom Ransomware!
Dit is een virus dat persoonlijke bestanden versleuteld en om losgeld vraagt. In ruil hiervoor krijgt u dan een digitale sleutel waarmee bestanden weer hersteld kunnen worden. De afgelopen weken is bij verschillende Nederlandse universiteiten en onze eigen Faculteit der Rechtsgeleerdheid een ransomware aanval geweest. Gelukkig kunt u ransomware op dezelfde manier afweren als ‘gewone’ virussen. Lees op de pagina van het ISSC hoe u zowel thuis als op de werkplek voorkomt ten prooi te vallen.


Veilig grote bestanden versturen...
...dat kan met SURFfilesender! Wilt een groot bestand veilig versturen? Maak dan gebruik van Filesender, dit is een veilig alternatief voor commerciële partijen als Dropbox of WeTransfer. Inloggen kan gewoon met uw ULCN-account! Om meerdere bestanden tegelijkertijd te versturen kunt u deze eerst verpakken in de verkenner. Selecteer hiervoor de bestanden en druk: rechtermuisknop > 7-Zip > 'toevoegen aan [mapnaam].zip', voordat u deze map upload in Filesender.


Dweeb Uitdiep weet hoe studenten Blackboard zien
"Soms probeer ik iets nieuws uit op Blackboard en wil ik studenten duidelijke instructies geven over hoe zij hier gebruik van moeten maken. Ik weet dan alleen niet hoe zij deze tool te zien krijgen. Het zou fijn zijn om als student door mijn eigen cursus heen te kunnen klikken."

Binnen Blackboard is het mogelijk uw cursus als student te bekijken. Benieuwd hoe Dweeb controleert of zijn cursus er zo uitziet als hoe hij in gedachten heeft?

 > Lees verder


Best practice 1B11 als helpdesk
Naast het runnen van haar eigen praktijk voor kind- en jeugd psychotherapie werkt Jacqueline Guicherit twee dagen in de week op de afdeling Klinische Psychologie. Zo nu en dan schakelt ze de hulp in van SOLO. Dat ze erg enthousiast is over onze diensten liet ze onlangs merken met een doosje Merci chocolade.

 > Lees verder


What's up
> Google Glass in de klas: een nieuwe kijk op herkenning en emotie. De Universiteit van Amsterdam en Universiteit Leiden zijn bezig met een gezamenlijk experiment om Google Glass in te zetten voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis.

> Het online videoplatform Kaltura zal U-Stream binnenkort vervangen. Gebruikt u U-Stream? Lees meer over deze wijziging en geef aan welke video's u overgezet wilt hebben.

> 19 januari komt Alex Dimov van Biopac langs om een gratis seminar te geven. Het programma hiervan staat open voor suggestie. Op onze pagina leest u meer.

Bij ons leer je de wereld kennen