SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
November 2015
 
Workshops
Dit semester organiseerde SOLO workshops voor medewerkers van de FSW. Ook in de maanden november en december organiseert SOLO workshops voor medewerkers. Leer onder meer over de achterliggende principes van feedback, het geven van effectieve beoordelingen of het gebruik van Prezi als presentatiemiddel. Het actuele workshopoverzicht en inschrijfformulier zijn op onze webpagina te vinden.


Uw spamfilters bijstellen
E-mailadressen worden regelmatig gebruikt om ongewenste berichten (spam) mee te versturen. Om u zo min mogelijk last van ongewenste mail te laten ondervinden, wordt een spamfilter door het ISSC ingezet. Deze selecteert mogelijk ongewenste mailberichten en verplaatst deze automatisch naar de map 'junk mail' of 'ongewenste e-mail'. In deze uitleg leest u hoe post als 'spam' wordt bestempeld en waar u als mailgebruiker rekening mee dient te houden.


Bestanden veilig online opslaan
... dat kan met SURFdrive! SURFdrive is een beveiligde cloudomgeving waarin iedere gebruiker minimaal 100GB opslagruimte ter beschikking krijgt. SURFdrive is vergelijkbaar met diensten als Dropbox. Optioneel kunt u gastgebruikers toegang geven tot uw bestanden. Door de offline synchronisatie kunt u ook zonder internetverbinding bij uw bestanden. Log direct in met uw ULCN-account of lees eerst meer over deze dienst op de SURFdrivepagina van het ISSC.


Dweep Uitdiep monitort online groepswerk
"Wanneer ik mijn studenten een schrijfopdracht geef in groepsverband, wil ik tijdig feedback kunnen geven. Ik zou graag meer inzicht in het groepsproces krijgen zonder dat ik me voortdurend bezig hoef te houden met verschillende forums."

Binnen Blackboard is het mogelijk studenten gezamenlijk aan een tekst te laten werken en deze tegelijkertijd van feedback te voorzien. Benieuwd naar hoe Dweeb een Wiki gebruikt om groepswerk te controleren?

 Lees verder


Best practice: Samen schrijven op Blackboard
Henrike Florusbosch is Universitair Docent bij de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Hier verzorgt zij ieder jaar het onderwijs van verschillende vakken. Met de kennis die zij als promovenda in Michigan over onderwijs en online leertoepassingen heeft opgedaan, kleurt zij haar lessen. Vorig semester liet zij haar klas van 25 studenten een gezamenlijk review schrijven middels Blackboard. Dit bleek voor herhaling vatbaar: ook dit jaar is ze van plan 'Wiki' te gebruiken.

 Lees verder


What's up
> Het online videoplatform Kaltura zal U-Stream binnenkort vervangen. Gebruikt u U-Stream? Lees meer over deze wijziging en geef aan welke video's u overgezet wilt hebben.

> Tussen zaterdag 7 november 23:00 uur en zondag 8 november 04:00 uur vinden werkzaamheden plaats. Het netwerk van de Universiteit zal dan niet beschikbaar zijn. Er zullen geen onderbrekingen in de telefonie plaatsvinden.

> Op 18 november vindt er een E-merge evenement plaats waar de implementatie van ICT in het onderwijs centraal staat. Kernwoorden zijn inspiratie, kort, krachtig en praktisch. Lees meer op de evenementpagina.

> Op 23 november vindt in het LUMC een conferentie plaats over innovatie in onderwijs. Hier worden ook workshops gegeven. Doe ideeen op om uw onderwijs te vernieuwen en uitdagender te maken. Bekijk het programma.

Bij ons leer je de wereld kennen