SOLO
Support voor Onderzoek, Laboratoria en Onderwijs
Augustus 2015
 
Workshops
Het komende jaar organiseert SOLO weer een aantal workshops voor medewerkers van de FSW. Maak kennis met Qualtrics, Turnitin, Blackboard en Eprime, leer je onderzoek presenteren, doe inspiratie op om uw onderwijs nieuw leven in te blazen of meld u aan voor een andere workshop. Het actuele workshopoverzicht is op onze webpagina te vinden.


Inspiratie opdoen voor uw lesprogramma?
...dat kan met het boekje 'Werkvormen voor het Wetenschappelijk Onderwijs'. Dit boekje is samengesteld met de hulp van uw collega's op de FSW en bespreekt verschillende werkvormen die zij momenteel toepassen. Laat u inspireren om uw lesprogramma zo in te richten dat u uw studenten zowel blijft activeren als motiveren. Het boekje is binnenkort te verkrijgen op de faculteit en zal digitaal op onze webpagina te vinden zijn.


Dweep Uitdiep kan ook thuis bij bestanden
'Hoewel ik werk en prive strikt gescheiden houd, ontkwam ik er soms niet aan thuis iets nodig te hebben dat ik op mijn ULCN-account opgeslagen had. Daar moest ik bij kunnen.'

Met een Remote Werkplek kan Dweeb vanaf elke locatie met eigen apparatuur (deels) toegang verkrijgen tot de universitaire werkplek. Open zelf een Remote Werkplek met uw ULCN-account, of lees hier eerst meer over.

> Lees verder


Licht, camera, actie(f leren)!
Rosanne van den Berg van de AV-Dienst neemt een actieve rol aan in de vorm van hulp en ondersteuning bij het maken van kennisclips en het opzetten en uitvoeren van 'Student-Produced Movies', ofwel een SPM-project. Volgens Morgan (2012) leidt het gebruik van SPM zowel tot een verhoogde motivatie, als een verbeterd probleemoplossend vermogen en goede stofbeheersing. Maar hoe dragen SPM eigenlijk bij aan een betere beheersing van het lesmateriaal?

> Lees verder


Best practice Mentimeter
Hans Vollaard is universitair docent Nederlandse en Europese Politiek en voortdurend bezig met hoe hij zijn onderwijs kan blijven verbeteren. 'De Europese Unie vinden niet alle studenten een even sexy onderwerp, maar ik kan het interessanter maken door mijn studenten actief bij de les te betrekken.' Afgelopen maart gebruikte bij Mentimeter om zijn studenten tijdens college te laten stemmen.

> Lees verder


What's up?
> Afgelopen zomer zijn alle computers waarop E-Prime software geinstalleerd stond, geupdate naar de laatste versie (v2.0.10.356). Voor vragen over E-Prime kunt u contact opnemen met onze technici.

> Gaat u een nieuw experiment uitvoeren en wilt u werken met E-Prime? Kom dan even langs in 1B11 of neem contact op met onze technici om veelgemaakte fouten te voorkomen.

> Indien u werkt met VUDAMS, kondigen wij graag de beschikbaarheid van de laatste update (versie 3.8) aan. Neem contact op met onze technici voor vragen over VUDAMS.

> Aanvraagformulier Weblectures FSW. Het is mogelijk weblectures aan te vragen via het weblectures aanvraagformulier. Voor meer informatie over weblectures, zie onze webpagina.

Bij ons leer je de wereld kennen