SOLO Nieuwsbrief
April 2015
 
SOLO Nieuwsbrief?
SOLO? Nieuwsbrief? Beste lezer, gooi ons niet direct weg. Althans, niet wanneer u uw voordeel wilt doen en op de hoogte wilt blijven van verschillende ICT, AV, lab, ondersteuningsmogelijkheden binnen de faculteit. Wij zijn SOLO: Support bij Onderzoek, Labs en Onderwijs, en leveren ondersteuning op maat.

 > Lees verder


Veilig grote bestanden versturen
Dat kan met filesender! Wilt u grote bestanden veilig versturen? Films, datasets, documenten of andere bestanden? Maak dan gebruik van File Sender. Dit is een veilig alternatief voor commerciele partijen als Dropbox en WeTransfer. Inloggen kan gewoon met uw ULCN-account!


Klik en tik
"Ik had altijd stapels papieren liggen wanneer ik essays moest nakijken. Daarbij moest ik dan tientallen keren dezelfde opmerking met de hand opschrijven. Onhandig, vermoeiend en onoverzichtelijk! Dat moest anders kunnen."

Probeer GradeMark uit in deze interactieve tutorial, of lees hoe Dweeb dit aanpakt.

 > Lees verder


Goed gestemd voor de klas
Al enige tijd biedt SOLO onderwijsgevers de mogelijkheid studenten elektronisch te laten stemmen tijdens colleges of werkgroepen. De interesse vanuit docenten laat hierin een stijgende lijn zien door het groeiende aantal aanvragen bij ICT&Onderwijs. Maar is dat eigenlijk wel terecht? Volgens Kay en LeSage (2009) heeft het gebruik van Audience Response Systems (ARS, oftewel stemkastjes) tijdens college vele voordelen.

 > Lees verder


Best practice AV-Studio
PhD kandidaat Roy de Kleijn doet op dit moment onderzoek naar thin-slicing op de afdeling Cognitieve Psychologie en maakte hiervoor gebruik van de AV studio van de Audiovisuele (AV) Dienst. De AV-studio is uitgerust met professionele apparatuur voor het maken van foto's, video en audio opnames.


 > Lees verder


What's up
> Let op! J:ResearchData is tijdelijk niet beschikbaar op 24-25 april. Lees verder.

> Lunchworkshops. Wilt u zichzelf meer ontwikkelen als docent en nieuwe vaardigheden en kennis opdoen? Ook net als Dweeb efficienter nakijken? Meldt u zich dan nu hier aan voor een of meerdere workshops van ICT&O.

> Vervanging U-Stream videodienst. Reminder! Wilt u gebruik blijven maken van het videomateriaal op U-Stream op de nieuwe stream-videodienst, geef dit dan snel door of lees meer via deze link.

> Aanvraagformulier Weblectures FSW. Sinds kort is het mogelijk weblectures aan te vragen via het weblectures aanvraagformulier. Voor meer informatie over weblectures, zie onze webpagina.

Bij ons leer je de wereld kennen