Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusiviteit

Nummer 8, november 2018

     
Symposium Why community is key
Why Community is key is de titel van het jaarlijkse Diversiteits- en inclusiviteitssymposium, op 13 november in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Iedereen is welkom om mee te praten over de vraag hoe we een gemeenschap kunnen opbouwen waar iedereen zich welkom, thuis en veilig voelt.  

Meld je aan
 
 
Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Heeft u ook nieuws? Laat het ons weten via diversiteit@leidenuniv.nl
 
 
 
Polarisatie lost absoluut niets op

Column Diversity Officer Isabel Hoving

Wij van het Diversity Office lezen behoorlijk wat kranten. We zitten ook nog eens op Twitter en andere sociale media, en we worden daar al met al niet vrolijker van. #MeToo, Trump, klimaat, Jemen, Brazilië... oog in oog met al dat geweld en al die polarisatie voelen we ons soms machteloos.

Lees meer
 
Diversiteits - en inclusiviteitsbeleid geëvalueerd

Vóór de zomer heeft een externe commissie in opdracht van het College van Bestuur het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid onder de loep genomen. Het adviesrapport van de commissie bevat een positieve evaluatie met waardevolle aanbevelingen voor toekomstig beleid. Meer nieuws op het Diversiteitssymposium op 13 november.

 
 
 
Workshop Active Bystander

Hoe overwin je angst en verlamming in lastige situaties? Hoe stop of onderbreek je uitsluitend gedrag en onbewuste vooringenomenheid? In de Engelstalige workshop ‘Active Bystander’ geeft trainer Scott Solder je in een uur handvatten om uitsluiting en ander anti-sociaal gedrag tegen te gaan. 

Lees meer
 
 
 
Lezingenreeks Human Perspectives: verdiep je in je identiteit

In de gratis lezingenreeks Human Perspectives laten de Klankbordgroep Diversiteitsbeleid en Studium Generale je kennismaken met een verscheidenheid aan stemmen en een schat aan perspectieven. De eerste lezing, From Potato to Sushi, is op 13 december en gaat in op de overname van gerechten en eetgewoontes uit het buitenland.

Lees meer
 
 
 
LGBT+ Network: een platform voor gelijkgestemden

De Universiteit Leiden is een platform rijker. Vicerector Hester Bijl gaf op 19 september het officiële startschot voor de oprichting van het LGBT+ Network van de Universiteit Leiden.

Lees meer
 
 
 
De Feministische Evolutie Leiden

FEL, het platform Feministische Evolutie Leiden, is op 28 september met succes gelanceerd in Old School Leiden. Kijk op hun website of op hun Facebook-pagina voor meer informatie en nieuwe events!

 
Lees ook
 
Vrouwelijke informatici in de spotlight
 
Islam en burgerschap in de klas
 
Leiden Science Run haalt ruim 10.000 euro op voor vluchtelingstudenten
 
#MeToo: actueel thema, middeleeuws fenomeen
 
Vluchtelingstudenten werken in Leiden aan hun toekomst
 
 
Dankzij het Voorbereidend Jaar Leiden, een initatief van de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden, kunnen vluchtelingstudenten een nieuwe studie starten of hun huidige studie voortzetten. In deze video vertellen enkelen van hen over hun ervaringen.

Bekijk video
 
Agenda
 
8 november - Cursus Interculturele communicatie
13 november - Symposium Why community is Key
15 november - Physics and Astronomy Ladies Day
16 november - Informatics Ladies' Day
27 november en 6 december - Workshops Active Bystander
12 december - Pump your Career: career event for women in science
13 december - Lezing From Potato to Sushi
 
Universiteit Leiden. Bij ons leer je de wereld kennen