Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusie
 
  Nummer 19, september 2021
 
 
Not Rich at Leiden University: Coming Down from the Ivory Tower
 
Voldoende middelen tot je beschikking hebben om boeken te kopen, uit te gaan, of in een net pak stage te lopen is niet voor elke student vanzelfsprekend. Hoe zorgen we ervoor dat je financiële situatie geen drempel vormt voor studie en studentenleven? Deniz Rana Kuseyri, een van de initiatiefnemers van Not Rich at Leiden University, beschrijft in haar artikel hoe het initiatief is gestart en waarom meer aandacht voor sociale inclusie uiterst belangrijk is voor onze universitaire gemeenschap.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Heeft u ook nieuws? Laat het ons weten
 
 
 
 
Mozaïek 2.0
 
Vraag een PhD-beurs aan voor een kandidaat met een migratieachtergrond
 
Mozaïek 2.0 is een promotiebeurzenprogramma van NWO dat gericht is op afgestudeerden met een migratieachtergrond. Het programma kent een vooraanmelding en een volledige aanvraag. Elk onderzoeksonderwerp kan in aanmerking komen. Kijk voor meer informatie op de website van NWO. Medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen terecht op de informatiepagina op de universitaire medewerkerswebsite.
 
 
 
 
Column
 
Ruimte, taal en inclusie
 
Aya Ezawa, Diversity Officer van de Universiteit Leiden

Ruimte is een belangrijke maatstaf waarmee je jouw plek in de universitaire gemeenschap definieert. Wanneer je gebouwen en faciliteiten zoals de bibliotheek, toiletruimtes en collegezalen niet kunt betreden wegens een gebrek aan toegankelijkheid is hier sprake van een gebrek aan inclusie; het maakt het des te moeilijker om je een gewaardeerd lid van de gemeenschap te voelen.

Deze columns worden gepubliceerd op het Leiden Inclusion Blog.
 
›  Lees de volledige column
 
 
 
 
 
ECHO Award 2021: drie nominaties vanuit de Universiteit Leiden
 
Het Expertisecentrum ECHO organiseert jaarlijks de uitreiking van de ECHO Award, een prijs voor excellente en getalenteerde studenten in het hoger onderwijs met een migratie- of een vluchtelingachtergrond. Dit jaar heeft de Universiteit Leiden drie kandidaten mogen voordragen:

 
›  Blijf op de hoogte over de ECHO Award
 
 
 
 
Pioniers van de Universiteit Leiden
 
Hoe was het om eerstegeneratiestudent te zijn?
 
In de reeks Pioniers van de Universiteit Leiden interviewt Mohammed El Baroudi (1995) (voormalige) studenten die als eerste in hun familie naar de universiteit gingen.
 
›  Aflevering 1: schrijver Christiaan Weijts
 
 
 
 
Nieuws over diversiteit en inclusie
 
 
 
Binnen de Universiteit Leiden...
 
 
   
   
   
   
 
 
 
...en daarbuiten
 
 
   
   
   
 
 
 
Agenda
 
 
   
   
   
   
   
 
 
 
 
Deel jouw verhaal op het Leiden Inclusion Blog
 
Heb jij een onderwerp waarover je graag wilt schrijven? Iets dat jou als student of medewerker aangaat en met diversiteit en inclusie te maken heeft? Maak dan gebruik van ons platform, het Leiden Inclusion Blog. Van persoonlijke anekdotes tot informatieve artikelen: stuur een e-mail met jouw idee naar inclusionblog@bb.leidenuniv.nl.
 
›  Schrijven voor het Leiden Inclusion Blog
 
 
 
 
 
 
Volg het Expertisebureau Diversiteit en Inclusie op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen