Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusie
 
  Nummer 16, december 2020
 
 
Diversity & Inclusion Symposium 2021
 
Equity, Diversity and Inclusion in the Sciences and Beyond: Op 22 en 26 januari 2021 vindt het jaarlijkse Diversity & Inclusion Symposium plaats. Schrijf je in voor het online symposium en een van de workshops!
 
Meer informatie
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Heeft u ook nieuws? Laat het ons weten via diversiteit@leidenuniv.nl
 
 
 
 
Diversity & Inclusion Symposium januari 2021
 
Dit jaar is de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen host van het symposium. Wat betekent inclusief onderwijs - en hoe kan dit worden toegepast op onderwerpen zoals natuurkunde? Welke maatregelen kunnen we nemen om meer diversiteit naar de universiteit te trekken en in alle posities te bevorderen? 

We zijn vereerd om Ijeoma Uchegbu (University College Londen), Kerstin Perez (MIT) en Edray Goins (Pomona College) als keynote sprekers te verwelkomen. Zij zullen ons helpen deze vragen te adresseren. 
 
›  Schrijf je hier in voor het symposium
 
 
 
 
WhatsApp, Gemeenschap en Sociale Veiligheid
 
Column van Aya Ezawa, Diversity Officer van de Universiteit Leiden

Online omgevingen zijn een belangrijke plek geworden voor contact leggen, uitwisselen en gemeenschap. Ze creëren nieuwe mogelijkheden omdat ze ruimte en afstand overbruggen. Maar nu digitale platforms centraal staan in ons gemeenschapsleven, kan hetgeen wat we zeggen en hoe we het zeggen onze gemeenschap maken en breken.

De columns worden voortaan gepubliceerd op het Leiden Inclusion Blog.
 
›  Lees de volledige column
 
 
 
 
Call Me By My Name
 
Namen zijn een belangrijk onderdeel van onze identiteit, en zijn in deze tijden steeds meer zichtbaar in online omgevingen. Aanhef en het gebruik van de juiste naam en voornaamwoord is van groot belang voor transgender personen. Door de ogen van 'Sam' krijg je een inkijkje in wat het betekent als non-binair transgender persoon als je met de verkeerde gender of naam wordt aangesproken.
 
›  Lees de volledige blogpost
 
 
 
 
Implicit Bias trainingen
 
Het Expertisebureau Diversiteit & Inclusie biedt in samenwerking met Human Centric een Implicit Biastraining aan.

Implicit bias beschrijft de houdingen of associaties die we over individuen of groepen hebben. Deze training biedt inzicht in hoe implicit bias je begrip van anderen en de keuzes die je op de werkvloer maakt kan beïnvloeden. Je leert technieken te ontwikkelen om de effecten ervan te verminderen in selectieprocedures en in de interactie met je collega’s.
 
›  Lees meer over de training
 
 
 
 
Verslag "What's Up With Sinterklaas?"
 
Hoe kunnen we zorgen dat Sinterklaas een feest voor iedereen is? En wat betekent dat voor onze universitaire gemeenschap, en de Nederlandse samenleving?

Deze vragen stonden centraal in de eerste editie van ‘Come Talk With Us’, een online reeks dialogen georganiseerd door het Expertisebureau Diversiteit & Inclusie, samen met studieverenigingen en studentennetwerken.
 
›  Lees meer over deze dialoog
 
 
 
 
Nieuws over diversiteit en inclusie
 
 
 
 Binnen de Universiteit Leiden...
 
 
 
 
 
...en daarbuiten
 
 
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
 
 
Volg het Expertisebureau Diversiteit & Inclusie ook via Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen