Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusiviteit
 
  Nummer 15, september 2020
 
 
Supportgroep seksueel geweld dit najaar van start
 
Met name studenten zijn kwetsbaar voor verschillende vormen van seksueel geweld. Deze issues worden versterkt door de Covid-19 pandemie, doordat we meer thuis zijn en sociale controle vermindert. Preventie, rapportering en ondersteuning zijn belangrijk om seksueel geweld tegen te gaan.
Dit najaar gaat er een supportgroep van start voor mensen die seksueel geweld hebben ervaren, in nauwe samenwerking met CARE-Amsterdam. Wil je meer weten? Mail naar saferleiden@gmail.com voor meer informatie. 
 
Lees meer over de supportgroep
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusie.

Heeft u ook nieuws? Laat het ons weten via diversiteit@leidenuniv.nl
 
 
 
 
Nationaal Actieplan Diversiteit en Inclusie gelanceerd in Wijnhaven
 
Nederland heeft sinds 1 september een nationaal actieplan om diversiteit en inclusie in het onderwijs en onderzoek te bevorderen. Het plan werd gelanceerd in het Wijnhavengebouw op de Haagse campus van de Universiteit Leiden.
 
›  Lees meer
 
 
 
 
Werkplan Diversiteit en Inclusie goedgekeurd 
 
Inclusief onderwijs en onderzoek, een veilige en toegankelijke leer- en werkomgeving en een goede afspiegeling van de samenleving. Het nieuwe werkplan Diversiteit en Inclusie bepaalt de richting van het universitaire beleid en wil een universiteit realiseren waar iedereen zich gerespecteerd en thuis voelt. 
 
›  Lees hier meer over het nieuwe werkplan
 
 
 
 
Van Diversity Office naar Expertisebureau Diversiteit en Inclusie
 
Column van Aya Ezawa, Diversity Officer Universiteit Leiden

In juni 2020 keurde het College van Bestuur het nieuwe Werkplan Diversiteit en Inclusie goed. Het plan schetst de ambities van de universiteit om een diverse en inclusieve leer- en werkomgeving te worden. Als onderdeel van het nieuwe werkplan, wordt het Diversity Office omgevormd tot een Expertisebureau Diversiteit en Inclusie. Het Expertisebureau voorziet in expertise, advies, informatie, trainingen en instrumenten voor bestuurders, docenten, leidinggevenden, medewerkers en studenten om in hun dagelijkse activiteiten toe te passen.
 
›  Lees de volledige column
 
 
 
 
Evenement: The Uprising
 
Met The Uprising presenteert Pravini Baboeram een muzikale documentaire die het verhaal vertelt van hedendaags verzet tegen racisme in Europa. Een bijbehorende toolkit biedt handvatten om in gesprek te gaan over racisme. Op woensdag 16 september vindt er een online evenement plaats waar Pravini Baboeram samen met de aanwezigen in gesprek gaat over The Uprising en de bijbehorende toolkit.
 
›  Meer informatie over dit evenement
 
 
 
 
Trainingsaanbod diversiteit en inclusie
 
Dit najaar komt er voor medewerkers en wervings- en selectiecommissies een geheel nieuw trainingsaanbod op het gebied van diversiteit en inclusie. Het is een gelegenheid om als afdeling met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen als werk-privébalans, diversiteit op de werkvloer en onbewuste vooroordelen. 

Neem contact op via diversiteit@leidenuniv.nl voor details.
 
 
 
 
ECHO Awards 2020
 
De ECHO Awards worden jaarlijks uitgereikt aan excellente studenten met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs. Ken je een of meerdere studenten die aan dit profiel voldoen? Nomineer ze dan uiterlijk 20 september .

Nomineren kan via diversiteit@leidenuniv.nl.
 
 
 
 
Nieuws over diversiteit en inclusie
 
 
 
Binnen de Universiteit Leiden...
 
 
 
 
 
... en daarbuiten
 
 
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
 
 
Volg het Expertisebureau Diversiteit & Inclusie ook via Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen