Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusiviteit
 
  Nummer 14, mei 2020
 
 
Leiden Inclusion Blog: Wat betekent inclusie voor jou? 
 
Het Diversity Office lanceert het Leiden Inclusion Blog als een forum om ervaringen uit te wisselen en actuele issues in onze academische gemeenschap te bespreken die te maken hebben met diversiteit en inclusie. Dit is een bijzonder belangrijk moment om onze verhalen te delen, te luisteren en de diverse en intersectionele realiteiten van Covid-19 te erkennen. Hoewel we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, kan deze crisis verschillende dingen voor verschillende mensen betekenen.

Geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan het Leiden Inclusion Blog? Stuur dan een bericht naar inclusionblog@bb.leidenuniv.nl.
 
Bekijk het Leiden Inclusion Blog
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusie.

Heeft u ook nieuws? Laat het ons weten via diversiteit@leidenuniv.nl.
 
 
 
 
Thuis werken als (alleenstaande) ouder of verzorger
 
Column Aya Ezawa, Diversity Officer Universiteit Leiden

Nu de scholen weer gedeeltelijk open gaan en sommige COVID-19-maatregelen worden versoepeld, wordt het steeds duidelijker dat de pandemie ons leven, werk en carrière ook op de lange termijn zal beïnvloeden. Wat betekent een werk-privébalans in deze tijd?

Op vrijdag 5 juni van 10:00 tot 11:00 vindt er een online bijeenkomst plaats voor alleenstaande ouders om ervaringen uit te wisselen, georganiseerd door het Diversity Office. Bij interesse kunt u contact opnemen met diversiteit@leidenuniv.nl
 
›  Lees de rest van de column
 
 
 
 
Richtlijn toegankelijk online onderwijs
 
De Universiteit Leiden is in een mum van tijd overgeschakeld op online onderwijs, dankzij de inzet van alle betrokkenen. Maar is online onderwijs wel toegankelijk voor studenten met een beperking? Het Diversity Office ontwikkelde een richtlijn voor toegankelijk inclusief onderwijs, die verwerkt is op de remote teaching webpage.
 
›  Bekijk de tips & tricks
 
 
 
 
Samenwerking met Black Leadership Programme
 
Veel activiteiten van het Diversity Office zijn vervallen, zoals ook een uitwisseling van het Black Leadership Programme van Nottingham Trent University. Van de nood werd echter een deugd gemaakt. In samenwerking met ECHO en de Afro Student Association vinden er nu regelmatig online meetings plaats waarin studenten ervaring en kennis uitwisselen over representatie, inclusiviteit en authentiek leiderschap. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via diversiteit@leidenuniv.nl.
 
›  Lees meer over het Black Leadership Programme
 
 
 
 
Comeniusbeurs voor Suzanne Mol
 
Universitair docent Suzanne Mol ontving recent een Comeniusbeurs voor haar onderzoek naar toegankelijk onderwijs. Suzanne: 'Goed onderwijs is niet vanzelfsprekend hetzelfde als toegankelijk onderwijs. Als we als instelling onze leeromgeving toegankelijker maken bieden we álle studenten gelijke kansen, ongeacht hun achtergrond of functiebeperking.'
 
›  Lees meer over Suzanne Mol en haar onderzoek
 
 
 
 
Nieuws over diversiteit en inclusiviteit
 
 
 
Binnen de Universiteit Leiden...
 
 
 
 
 
...en daarbuiten
 
 
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
 
 
Volg het Diversity Office ook op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen