Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusiviteit
 
  Nummer 13, maart 2020
 
 
Gratis naar het Movies that Matter Festival
 
Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen tijdens het Movies that Matter Festival 3 keer gratis een Student's Choice film bezoeken! Het gaat om de films Antigone, Imelda Marcos: The Kingmaker en Atlantis. Gebruik de kortingscode "LEIDEN2020" om via de website van het Movies that Matter Festival tickets te reserveren. Je kunt de tickets op vertoon van een studenten- of medewerkerspas ophalen bij Filmhuis Den Haag.
 
Movies that Matter Festival website
 
 
 
 
 
 
 

Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusie.

Heeft u ook nieuws? Laat het ons weten via diversiteit@leidenuniv.nl.

 
 
 
 
Coronavirus, anti-Aziatisch racisme en validisme
 

Column Aya Ezawa, Diversity Officer Universiteit Leiden

De uitbraak van het coronavirus COVID-19 heeft niet enkel een mogelijke impact op onze gezondheid, maar heeft ook omvangrijke sociale gevolgen. Anti-Aziatische grappen en beledigingen over het coronavirus in het Nederlandse nieuws zijn een indicatie van hardnekkig racisme in Nederland. De berichtgeving heeft ook gevolgen voor mensen met (chronische) ziektes en beperkingen.

›  Lees de volledige column
 
 
 
 
Terugblik Diversity & Inclusion-symposium
 

We kijken terug op een succesvolle editie van het jaarlijkse symposium op 22 januari. Het thema 'From diversity to inclusion: strategies for an inclusive curriculum and learning environment' trok veel bezoekers. Zowel de opnames als het online magazine zijn nu op de website te bekijken. Let op: de video is alleen toegankelijk voor medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden.

›  Lees meer
 
 
 
 
Lancering Access & Support Platform
 

Het Access & Support Platform (ASP) biedt studenten en medewerkers met een beperking een netwerk om te werken aan een inclusieve en toegankelijke Universiteit Leiden.

›  Lees meer over de doelen en activiteiten van ASP
 
 
 
 
Nomineer nu studenten voor de ECHO Awards 2020
 

De ECHO Awards bestaan dit jaar 20 jaar. Tot en met vrijdag 29 mei 2020 kunnen inspirerende en getalenteerde studenten met een niet-westerse achtergrond voorgedragen worden.Stuur je nominatie naar diversiteit@leidenuniv.nl. De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in de Verenigde Staten in 2021.

›  Lees meer
 
 
 
 
‘Open communicatie draagt bij aan gezonde seksuele relaties’
 

Seksueel geweld is veelvoorkomend in de samenleving, ook in de universitaire omgeving. Meer ruimte voor open communicatie kan bijdragen aan gezondere seksuele relaties, zegt Agathe Cherbit-Langer van de stichting Our Bodies Our Voices. De bijvangst: een beter seksleven.

›  Lees meer
 
 
 
 
Meer nieuws over diversiteit
 

 
 
 
 
 
Agenda
 

 
 
 
 
Tot slot...
 

Waarom zijn de experts die wij het liefste horen spreken en wiens adviezen wij direct aannemen vrijwel altijd man? Journalist Ingeborg van der Ven dook in dit complexe thema en geeft antwoord in haar kunstproject Onbevangen. Centraal staan de verhalen van acht vrouwen, waaronder Joanne van der Leun (decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid).

›  Lees meer over Onbevangen
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen