Online bekijken
 
Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusiviteit
 
  Nummer 12, december 2019
 
 
‘Diversiteit breng je niet aan met een toverstokje’
 
Willen universiteiten openstaan voor meer studenten en medewerkers uit minderheidsgroepen, dan zijn alleen goede bedoelingen niet genoeg. Dat zegt diversity officer Frank Tuitt van de University of Denver. Hij spreekt op 22 januari op het jaarlijkse Diversiteitssymposium van de Universiteit Leiden.
 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Heeft u ook nieuws? Laat het ons weten via diversiteit@leidenuniv.nl
 
 
 
 
 
Hoe maken we onze leeromgeving inclusiever?
 
Column Aya Ezawa, Diversity Officer Universiteit Leiden

Een veilige en inclusieve leer- en werkomgeving is een basisvoorwaarde voor eenieders ontwikkeling en ontplooiing. Het curriculum speelt hierbij een centrale rol: deze vormt de context waarin ideeën worden ontwikkeld en bediscussieerd. Dit is waarom ons jaarlijkse Diversiteitssymposium op 22 januari, dit jaar gehost door de Faculteit der Sociale Wetenschappen, focust op de vraag hoe wij allemaal kunnen bijdragen aan een inclusievere leeromgeving. 
 Lees meer
 
 
 rrrrrrrrr
 
 
Leidse studente wint ECHO Loyens & Loeff Law & Tax Award
 
De Leidse studente ondernemingsrecht Raz Ahmad heeft de ECHO Loyens & Loeff Law & Tax Award 2019 gewonnen. De ECHO-Awards worden jaarlijks uitgereikt aan excellente studenten met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs.   Lees meer
 
 
 rrrrrrrrr
 
 
Overdrachtsevenement Diversity Officer: De droom van inclusiviteit en de weerbarstige werkelijkheid
 
‘Toen ik begon, mocht ik dromen van een inclusieve universiteit’, zei scheidend Diversity Officer Isabel Hoving op haar afscheidsbijeenkomst op 9 oktober. ‘En eigenlijk is die droom een beetje werkelijkheid geworden. Dat zie ik als ik naar deze zaal kijk.’
 
 Lees meer
 
 
 rrrrrrrrr
LUMC viert lidmaatschap Workplace Pride op Coming Out Day
 
Het LUMC heeft zich vrijdag 11 oktober op Coming Out Day als eerste universiair medisch centrum aangesloten bij Workplace Pride. De lidmaatschapsovereenkomst werd ondertekend door Willy Spaan, voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC.   Brochure (in pdf)
 
 rrrrrrrrr
 
 
En ook
 
 
   
   
   
   
   
   
   
 
 rrrrrrrrr
 
Agenda
 
22 januari  - Diversiteitssymposium
 
 
 
 
 
 
  Bij ons leer je de wereld kennen