Nieuwsbrief
Diversiteit & Inclusiviteit

Nummer 4, september 2017

Het Humanities Buddy Programme: Thuis ver van huis
Elk jaar komen er veel studenten naar Leiden, en velen van hen voelen zich ver van huis toch thuis, dankzij het Humanities Master’s Buddy Programme.

Lees meer
 
 
 
Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van ontwikkelingen, activiteiten en initiatieven die binnen onze universiteit plaatsvinden op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

Wilt u iets bijdragen aan deze nieuwsbrief? Stuur een mail naar diversiteit@leidenuniv.nl.
 
 
Diversity Office verwelkomt nieuwe collega

Vanaf september is Mpanzu Bamenga  werkzaam als beleidsmedewerker bij  het Diversity Office van de Universiteit Leiden.  Diversiteit en Inclusiviteit zijn kernwaarden waar Mpanzu zich hard voor maakt. De afgelopen jaren heeft hij verschillende initiatieven genomen om diversiteit en inclusiviteit te promoten als jurist, activist en politicus. We kijken uit naar een prettige samenwerking.

 
 
LHTBI+ inclusiviteit in de spotlight

Waarom is je seksualiteit of genderidentiteit relevant op je werk? Deze vraag stond centraal in de lezing van Jojanneke van der Toorn, bijzonder hoogleraar LGBT workplace inclusion.

Lees meer
 
 
Diversiteit: zorg dat iedereen zich thuisvoelt

Focus minder op cijfers en stimuleer vooral dat álle studenten zich thuis voelen. Dat was een van de aanbevelingen op de expertmeeting Diversiteit op 16 juni in Kasteel Oud-Poelgeest.

Lees meer
 
 
Alleen samen creëer je gelijke kansen

‘Systematisch, samenhangend, alles omvattend beleid voor de lange duur,’ dat is volgens Diversity Officer Isabel Hoving de kern waarmee de diverse groepen binnen de universiteit gezamenlijk hun kwaliteit kunnen versterken.

Lees meer
 
 
Denk mee over het diversiteitsbeleid van de universiteit!

Wat betekenen de kernwaarden diversiteit en inclusiviteit voor u als biculturele of internationale medewerker? Welke kennis en ervaringen heeft u die relevant zijn om werkelijk een inclusief werkklimaat te creëren? Wilt u meepraten? Meld u dan aan bij het Diversity Office!

Lees meer
 
 
Meer nieuws
 
Extra begeleiding voor studenten met een functiebeperking
 
Leidse student genomineerd voor Gouden Venus van Milo
 
 
 
Agenda
 
19 september Training Interculturele communicatie
30 september Studentconferentie Un/Divided
21 oktober Leiden Science Run for Charity
22 november Symposium diversiteit 'How inclusion makes diversity work'
 
 
Universiteit Leiden. Bij ons leer je de wereld kennen