11 juni 2010
 
Lustrumfeest
afbeelding

Wouter Hamel, Van Velzen en Leo Blokhuis. Deze mooi line-up en nog veel meer bands en artiesten geven acte de présence op het lustrumfeest op 17 juni, in de Stadsgehoor-
zaal en bij Minerva. Alle studenten en medewerkers zijn uitgenodigd. Er zijn nog kaarten!

Concours Onderwijs = Theater
afbeelding

Zes docenten laten op 14 juni zien hoe je een inspirerend hoorcollege geeft. In mini-colleges van maximaal tien minuten tonen zij hun didactisch talent. Tussendoor is er cabaret-op-maat en reageert een panel van deskundigen op de colleges. Het publiek bepaalt via stemkastjes wie de beste is.

Emotie en rationaliteit in de wetenschap
afbeelding

Meestal wordt de wetenschap gepresenteerd als een emotievrij domein van objectieve berekeningen en bevindingen. Hoe het in werkelijkheid zit, hoort u van James McAllister. Lustrumlezing Emotion and Rationality in Science, maandag 14 juni om 20.00 uur.

Felicitaties van Zorg en Zekerheid
afbeelding

Zorg en Zekerheid viert het 87e lustrum van de Universiteit Leiden graag mee. Door tijdens de sportdag als hoofdsponsor aanwezig te zijn bezegelt de oudste zorgverzekeraar van Nederland zijn samenwerking met de oudste universiteit van Nederland.

Universiteit Leiden schiet te hulp
afbeelding

De Universiteit Leiden en de studenten-
gezelligheidsverenigingen hebben zich gecommitteerd aan Present, een organisatie die zich inzet voor mensen die praktische hulp nodig hebben. Vaak zal het gaan om het opknappen of uitruimen/schoonmaken van iemands huis. In dit lustrumjaar beten de verenigingsvoorzitters het spits af.

En verder