Oratie prof.mr. C. Hillion

   

Titel: 'You cannot have your cake and eat it too' - The limits of Member States' discretion in EU enlargement negotiations.

 

Dinsdag 21 maart, 16.15 uur.
Academiegebouw, Rapenburg 73

Prof.mr. C. (Christophe) Hillion (1972) is per april 2005 benoemd tot hoogleraar in de Faculteit der Rechtsgeleerheid om werkzaam te zijn op het vakgebied van het Institutioneel Recht van de Europese Unie.

Christophe Hillion studeerde publiekrecht aan de Universiteit van Rennes (afgerond in 1994). Daarna behaalde hij een diploma in Advanced Studies in EU Law aan de Universiteit van Rennes en een graad in European Studies aan het College of Europe in 1996. Tussen 1996 en 2000 was hij werkzaam aan het College of Europe als juridisch medewerker.

Van 2000 tot 2002 was hij vice-directeur van de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Cambridge en van 2002 tot 2004 docent Europees recht aan het University College Londen. Hij maakte deel uit van de Çambridge group' die een constitutioneel verdrag voor de EU voorbereidde, dat in 2002 door de Britse vertegenwoordiger van de Europese Conventie werd gepresenteerd. Hillion is gasthoogleraar geweest aan de universiteiten van Kopenhagen, Gent, Warschau, Donetsk, Praag en Tallinn.

In februari 2005 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op de externe betrekkingen van de EU met Rusland en de Ukraïne. Zijn interesssegebieden zijn Europees constitutioneel recht, externe betrekkingen van de EU en het minderhedenbeleid van de EU. Hij is lid van redactie van de European Foreign Affairs Review van Kluwer en hij was een van de redacteuren van het Cambridge Yearbook of European Legal Studies.

(14 maart 2006)