Geert Booij volgt Ton van Haaften op

Prof.dr. G.E. Booij is de nieuwe decaan van de faculteit der Letteren van de Universiteit Leiden. Hij volgt op 1 september prof.dr.T. van Haaften op.

Geert Booij (1947) is sinds augustus 1981 hoogleraar Algemene Taalwetenschap aan de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

 Prof.dr. G.E. Booij
Prof.dr. G.E. Booij


Hij is een nationaal en internationaal gerespecteerde en gereputeerde onderzoeker, een begenadigd promotor (tot nu toe bij 21 proefschriften) en een voortreffelijk docent. Daarnaast heeft hij een zeer ruime bestuurservaring binnen de geesteswetenschappen. Zo is hij tweemaal decaan geweest van de letterenfaculteit van de Vrije Universiteit (1988-1991 en 1998-2002) en was hij lid - en gedurende twee jaar ook voorzitter - van het Gebiedsbestuur Geesteswetenschappen van NWO (1997-2004).

Indrukwekkend spectrum
"De Leidse faculteit der Letteren is een prachtige faculteit, met een indrukwekkend spectrum van deskundigheden op het gebied van talen, culturen, en geschiedenis'', zegt de nieuwe decaan. "Het is daarom voor mij heel aantrekkelijk om mijn wetenschappelijke en bestuurlijke ervaring, opgedaan aan de Vrije Universiteit en in NWO-verband, nu te gaan inzetten voor deze faculteit. Met veel collega's in die faculteit heb ik al persoonlijke banden, en ik zie er ook daarom naar uit te gaan werken aan de Universiteit Leiden."

Herbenoemd
Het College van Bestuur heeft tevens dr. Jef Jacobs en dr. Jelle Kaldewaij herbenoemd als respectievelijk Directeur Onderwijs en Directeur Bedrijfsvoering.

(17 mei 2005)