Cursus Nordic Walking bij het Sportcentrum

Nordic walking alleen voor ouderen? Nee hoor, absoluut niet. Het is een leuke, nieuwe sport waarbij je lekker veel calorieen verbruikt en die goed is voor lijf en leden. Doe mee met de nieuwe rage en schrijf je in voor de cursus van 6 lessen. De kosten zijn € 24,-. De eerste les start op maandag 3 maart om 19.00 uur. Met je sportkaart en bij contante betaling kun je je inschrijven bij de receptie van het Universitair Sportcentrum. Voor stokken wordt gezorgd.

Waarom Nordic walking?
Nordic walking is een vorm van sportief wandelen met wandelstokken in beide handen. Het is dus meer dan wandelen, maar ook weer geen joggen. Nordic Walking vraagt wat meer inspanning dan wandelen in een stevig tempo. Want je gebruikt niet alleen je benen, maar ook je armen en rug. En dat maakt verschil: bij Nordic Walking verbrandt je lichaam ongeveer 400 kcal per uur, tegen 280 kcal bij gewoon wandelen. De polsslag is ruim 10% sneller, zo hebben wetenschappers becijferd.
Nordic Walking wordt geroemd om het  weldadige effect op nek, schouder en bovenrug. Dat komt omdat je door de constante armbewegingen een betere doorbloeding en sterkere spieren krijgt. Daardoor nemen bij een deel van de beoefenaars bepaalde klachten, bijvoorbeeld een ‘muisarm’, af.

(12 februari 2008)