Studievereniging Nederlands speelt Grunbergs ‘De Asielzoeker’, Imperiumtheater, 18 en 19 september


Coen van Beelen in de rol van Christian Beck
Op 18 en 19 september aanstaande speelt studievereniging NNP (Nieuw Nederlands Peil), in het Imperiumtheater in Leiden, een eigen toneelbewerking van de roman De Asielzoeker van Arnon Grunberg. Het NNP is de studievereniging van de opleiding Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Idealen en keuzes
De voorstelling gaat over Christian Beck, die ooit een gevierd schrijver was. Tegenwoordig vertaalt hij gebruiksaanwijzingen, in een poging de illusie van het succes te ontmaskeren. Het doorprikken van illusies ziet hij namelijk als zijn huidige levensdoel. Daarnaast probeert hij het zijn vriendin, de Vogel, op alle mogelijke manieren naar de zin te maken. Als ze voor haar werk naar Eilat en Göttingen moet, reist hij met haar mee. Maar dan wordt de Vogel ernstig ziek en besluit zij een asielzoeker in huis te nemen, in de veronderstelling dat die nog wat aan haar heeft. Niet alleen de relatie tussen Beck en zijn vriendin staat centraal, maar vooral de aan- en afwezigheid van idealen en de consequenties van gemaakte keuzes.

Succesvolle première
De studenten van het NNP zijn vorig jaar al begonnen met de voorbereidingen van het toneelstuk. Ze deden alles zelf an het schrijven van het script en het schilderen van de decors tot het uiteindelijke spelen en regisseren van de voorstelling. In mei beleefde het stuk al een succesvolle première in een uitverkocht Imperiumtheater.

Voorstelling

NNP: De Asielzoeker

Locatie

Imperiumtheater, Oude Vest 33e

Datum en tijd

18 en 19 september, 20.30 uur

Toegang

- € 7,50 (studenten en scholieren € 5)

Reserveren

Stuur een  e-mail naar nnp.asielzoeker@gmail.com, o.v.v. naam aanvrager, aantal kaarten en gewenste avond.
Na overmaking van het verschuldigde bedrag op girorekening 2526866 t.n.v. Studievereniging Nieuw Nederlands Peil, volgt een bevestiging. De kaarten liggen op de gewenste avond klaar.