Midzomernachtfeest in de Hortus botanicus: donderdag 21 juni, 20.00 uur

Zo rond de 21e juni gebeuren er de vreemdste dingen in de natuur: varens kunnen gaan bloeien, de vogels spreken mensentaal als je goed luistert en, nacht en dag duren even lang. Een magisch moment: de zomer is officieel begonnen en dat is een goede reden voor een feest.

Een bont programma
Op donderdag 21 juni wordt in de Hortus botanicus de zomer ingeluid met een vrolijk, bijzonder en sfeervol Midzomernachtfeest. Vanaf 20.00 uur trekt aan de feestgangers een bont programma voorbij waarin muziek de boventoon speelt. Het Lorekoor, het Kamerkoor Akkoord en het Vocaal Ensemble Pur Sang zingen de zomer in. In de Oranjerie speelt de Feestband met salsamuziek, rumba, chachacha, Italiaanse en Griekse melodieën de sterren van de hemel en de voeten van de vloer. Dorstige dansers kunnen terecht bij de wijnproeverij van Alpenwijnen

uit de Savoie, Oostenrijk en de Dolomieten - een goede inleiding op uw vakantie. In de beschutting van de oude bomen van de hortus kunt u - bijna als meditatieoefening - deelnemen aan een workshop houtbewerking en uit echt hortushout een lepel, of gewoon een 'ding' maken. Her en der in de tuin en kassen ontmoet u vertellers die u verhalen vertellen van het botanische nachtleven. Bij de Oranjerie zal de Stichting Leidse Hortus aanwezig zijn om informatie te geven over het adopteren van bomen uit de Hortuscollectie. Het meest bijzondere, en ontroerende onderdeel van de avond is de Serenade die om 23.00 uur over het water van de Leidse Witte Singel zal klinken.

Kaarten voor de avond kosten 12,50 euro per persoon, inclusief 3 consumptiebonnen, en zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de entreebalie van de hortus, Rapenburg 73. Reserveren is mogelijk per email onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten dat u wenst.

Babyfoto's op het blad van Victoria

Tijdens Midzomernacht wordt een aloude traditie opgepakt: het fotograferen van baby's op het Victoriablad. Tussen 20 en 21 uur kunnen in de Victoriakas baby's tot 1 jaar oud vereeuwigd worden, zittend of liggend op het blad van de reuzenwaterlelie Victoria amazonica. Ouder dan 1 jaar kunnen de te fotograferen baby's niet zijn: ze bewegen dan teveel en hebben de neiging om aan het blad te gaan peuteren. Een volwassen waterlelieblad kan overigens ongeveer veertig kilo dragen; ouders hoeven dus niet bang te zijn voor ongelukjes. De kaschef, Art Vogel, staat klaar om de baby's behendig op het blad te leggen, de aanwezige fotograaf neemt de foto en de print ( 5 euro per opname, 15x20 cm) kan later op de avond afgehaald worden. Mocht de aanloop groter worden dan honderd baby's, dan wordt een tweede fotoavond georganiseerd. Ouders en eventuele andere begeleiders betalen ook de entreekaart voor het Midzomernachtfeest. Er kan niet gereserveerd worden voor het maken van een foto.

Waar Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden
Wanneer 21 juni, 20.00 - 01.00 uur
Kosten 12,50 euro pp, incl. 3 consumptiebonnen.
De museumkaart is deze avond niet geldig.
Kaarten reserveren hortus@hortus.leidenuniv.nl
Informatie 071 527 72 49