Derde Siegenbeekdag-alumnidag voor oud-studenten Nederlands

Hal Lipsiusgebouw
Op 12 mei 2007 vindt de derde Siegenbeekdag voor alumni Nederlands plaats. Ook houdt de alumnivereniging op die dag haar algemene ledenvergadering. De dag vindt plaats in het Lipsiusgebouw (LAKgebouw), Cleveringaplaats 1, Leiden.

Forumdiscussie en Open Podium
Het programma bestaat uit twee delen. Voor de pauze vindt een forumdiscussie plaats met alumni die werkzaam zijn in de wereld van de uitgeverij en de boekhandel. Onder leiding van Berry Dongelmans wordt gediscussieerd aan de hand van stellingen over onder meer de vaste boekenprijs, de invloed van digitalisering op onze leescultuur en de veranderende functie van het antiquariaat door het internet. Voor de aanwezigen is er ruimschoots gelegenheid tot deelname aan de discussie. Na de pauze vindt er een open podium plaats waar een aantal alumni, docenten en studenten optreedt met zang, proza en poëzie.

Op de afsluitende borrel kunt u vervolgens bijpraten met uw (oud-)studiegenoten!

Programma

 12.30 uur   Ontvangst 
 13.00 uur     ALV
 13.30 uur   Forum van alumni over ervaringen en actuele thema’s uit de wereld van uitgeverij en boekhandel. Deelnemers zijn Eva Bouman (uitgeverij Cossee), Mieke van Dalen (tot voor kort uitgeverij SDU, nu freelance uitgever/projectleider), Robin Meeuwisse (uitgeverij Bzztôh), René van Stipriaan (Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren DBNL) en Garrelt Verhoeven (voormalig medewerker Antiquariaat Van der Steur, Haarlem, nu Universiteitsbibliotheek Amsterdam)
 15.00 uur Pauze
 15.30 uur    Open podium met Evelien de Bruin (eigen liedjes), Olga van Marion en studenten (16e-eeuwse liederen), Christiaan Weijts (proza) en Edwin Fagel (poëzie)
 17.00 uur   Borrel

Aanmelden
U kunt u aanmelden via het e-mailadres bestuur@siegenbeek.nl . Om de organisatie in goede banen te kunnen leiden, vragen we u om u vóór 1 mei 2006 aan te melden.

Kosten
Voor leden van Siegenbeek is de toegang gratis. Niet-leden betalen € 5,00 per persoon, studenten € 2,50. Hierbij zijn koffie, thee en een borrel inbegrepen.

(24 april 2007)