Fusie Talencentrum en Inter Consultancy Bureau

Begin november zijn het Talencentrum en het Inter Consultancy Bureau van de Universiteit Leiden samengegaan onder de naam Talencentrum/Inter Consultancy Bureau (TCICB). De fusie leidt tot een instituut met een zeer breed aanbod van trainingen op het gebied van taal, cultuur en communicatie.

Divers aanbod
Het TCICB biedt taalonderwijs in een groot aantal talen, voor beginners én voor gevorderden. Cursisten kunnen zich inschrijven voor groepscursussen of kiezen voor een taaltraining op maat. Voor wie zich voorbereidt op een overplaatsing naar het buitenland of voor mensen uit het buitenland die zich in Nederland vestigen, stelt het TCICB acculturatiecursussen op maat samen. Ook training op het gebied van intercultureel management behoort tot de mogelijkheden. Voor mensen die hun communicatieve vaardigheden in het Nederlands willen verbeteren, organiseert het TCICB cursussen spelling, grammatica, stijl, presenteren en debatteren.

Diverse doelgroep
Het TCICB, onderdeel van de Faculteit der Letteren, bedient niet alleen studenten en medewerkers, maar ook voor bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren. Denk bijvoorbeeld aan in-companytrainingen, taaltoetsing en taalassessment op maat, en tolk- en vertaaldiensten.

Expertise en kwaliteit
De Universiteit Leiden is van oudsher een kennisbron met betrekking tot talen en culturen uit de hele wereld; het TCICB maakt gebruik van deze expertise. Bij het instituut werken ervaren docenten en deskundigen uit de universitaire wereld en het bedrijfsleven.

Link

Talencentrum/Inter Consultancy Bureau

 

(7 november 2006)